12 maj 2017
18:30

Öja FF gul

Referat: Östra-Torp Smygehuk FF/Gislövs IF - Öja FF gul

Idag var det dags för en "sådan" dag. En dag där det mesta gick emot oss. Vi hade tagit kustvägen västerut med destination Gislövs IP och möttes av en arena med halvtaskig gräsmatta och en makalöst påfrestande sidovind. Denna vind påverkade spelet under hela matchen och ställde till det väldigt mycket för båda lagen. Det var chanslöst att försöka spela bollen längs marken eller ännu värre få upp bollen i luften, då kulan ville sina egna vägar ständigt och jämnt.

I den första halvleken var hemmalaget det starkaste. Vi hade som lag svårt att kontrollera händelserna och fick lita till individuella prestationer som skapade oreda i hemmaförsvaret. Vi minns fina attacker av bl a Max Brandt och Edvin Carmfors som var nära att bli hyperfarliga. Försvarsmässigt höll vi stången väl men blev utsatta för några farligheter som Wahlfrid Nilsson i målet tog hand om med den äran. Hemmalaget var ett mycket välväxt och fysiskt lag, vilket tryckte tillbaka våra offensiva intentioner alltsom oftast. Dessvärre råkade Otto Wängerud ut för en ful smäll mot högerfoten vilket omöjliggjorde vidare spel för hans del. Istället väntade sjukhusbesök för Otto. Vi håller alla tummar vi har för att det är positiva rapporter därifrån. Som lök på laxen tog även hemmalaget ledningen i slutet av första halvlek när en rödklädd forward plötsligt fick stå för ensam i vårt straffområde. 1-0 blev också halvtidsresultatet.

I andra halvlek var vi tvungna att gå framåt. Vårt spel tuffades till och Teo Martinsson i backlinjen satte tonen med starkt och vägvinnande närkampsspel. Våra offensiva attacker blev nu betydligt skarpare och farligare. Elias Thorén, Max Brandt och Elias Brandt hade alla glödheta chanser att kvittera. Men med en kombination av oflyt samt bra målvaktsingripanden höll hemmalaget tätt bakåt. Ett fräsande skott av Axel Nilsson samt ett ytterligare friläge av Elias Brandt var även det otroligt nära att resultera. Här visade Elias otrolig ärlighet som fortsatte att försöka nå bollen när han rundade målvaktens utsträckta armar. Många anfallare i de europeiska ligorna hade nog "lagt sig" för att försöka få straff och frilägesutvisning. I vår förening spelar vi dock rakryggade och med ärlighet! Starkt gjort, grabbar! I vår iver att nå den efterlängtade kvitteringen skapades det såklart kontraattacksmöjligheter för Östra Torp. Det var också på en dylik situation som 2-0 såg sitt ljus efter ett försvarsspel som var alldeles för klent.

Det var ett gäng molokna och blåfrusna spelare som klev in i omklädningsrummet efter match. Vi hade gjort ett gott försök men idag ville det sig inte. Inget att hänga läpp för, vi tar såklart nya tag!